Almedalen

Skärmavbild 2014-01-31 kl. 00.22.13Almedalen i Visby fylls varje år sedan fyrtio år tillbaka med fullt av människor med med de politiska riksdagspartierna som kärna.  Det hela började 1968 då Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen. Detta är idag Sveriges största politiska mötesplats. Öppenhet och demokratis står i centrum och seminarier, arrangemang, presskonferesner, tal och debatter fyller veckan. Så klar kommer Anna att vara där för att delta i paneler och debatter.

 

Godmorgon Almedalen – Söndag 1 juli, 8.00- 9.00

God morgon Almedalen, #GMA12 ger kommentarer till det som händer i Almedalen. Brit Stakston, JMW och Joakim JardenbergMindpark, leder sändningarna även. Anna är där för att prata företagande tillsammans med Företagarnas VD Elisabeth Thand Ringqvist.

 

Bygger vi framtidens företag på personliga varumärke och farliga idéer? – Måndag 2 juli, 7.30 – 9.00

Anna Oscarsson, it-entreprenören som är medgrundare och styrelseordförande i företaget Kvittar och Alf Rehn, ekonomiprofessorn som utmanar alla föreställningar om innovation, möts på Handelskammarens scen på M/S Sigyn för att prata omframtidens företagare, personliga varumärken och farliga idéer.

Globalisering, digitalisering och en allt snabbare utveckling påverkar inte bara förutsättningarna för dagens företag utan skapar också helt nya möjligheter för morgondagens företagare. Vad skapar och driver framtidens företag och företagare?

Information och anmälan på FB

 

Alla tillväxtföretag finns i storstäder, eller? – Måndag 2 juli, 12.30- 14.30

Det är de små företagen som driver Sverige, de senaste 20 åren har fyra av fem nya jobb skapats i företag med färre än 50 anställda. För att småföretagen ska fortsätta att vara en svensk tillväxtmotor krävs det att även unga väljer att starta ett eget företag. Idag vill många unga bli företagare, men det är få som vågar ta steget. Det är bara vart fjärde företag idag som startas av en person under 30 år. 2010 startades två av tre nya företag i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.  Företagarna genomför ett seminarium som berör unga företagares villkor idag med särskilt fokus på förutsättningarna i storstadsregionerna; Göteborg, Malmö och Stockholm.

Läs mer och anmäl dig på Facebook

 

Skåne släpper kontrollen och skapar innovationer ? – Tisdag 3 juli, 8.00 – 9.00

Hur kan offentliga aktörer som Region Skåne bidra till att skapa innovation genom att släppa kontrollen och arbeta med öppen data? Hur kan våra gemensamma dataresurser skapa innovation och tillväxt? Den offentliga sektorn genererar dagligen stora mängder information. Fram till nyligen har det vara en intern angelägenhet och fokus har mest legat på att skydda sin data.

Runt om i världen ser vi goda exempel på hur data, genom öppna flöden i händerna på innovativa entreprenörer och samhällsbyggare, kommer till användning och skapar arbetstillfällen. Deltagare; Pia Kinhult, Regionstyrelsens ordförande, Region Skåne,  Christer Månsson, VD Media Evolution,  Joakim Lundblad, Analytiker vid Sydsvenska Industri- och Handelskammaren,  Åsa Minoz, Projektledare för den nationella innovationsstrategin 2020, Näringsdepartementet,  Peter Noù, Handläggare Vinnova, Anna Oscarsson, grundare och VD, Kvittar. Moderator: Thomas Frostberg, Ekonomisk krönikör, Sydsvenskan

Mer information och anmälan här